Onderhoud auto bij autobedrijf Robert Wisselink in Baak

 

Onderhoud

Onderhoud personenauto's

Of uw auto nu hartstikke nieuw is of een al wat ouder exemplaar: elke auto heeft onderhoud nodig. Op die manier voorkomt u dat er onverwachte reparaties aan uw voertuig nodig zijn en bespaart u tegelijkertijd ook nog eens op de kosten. Bij Autobedrijf Robert Wisselink controleren we uw auto tijdens een onderhoudsbeurt standaard op een aantal specifieke punten. Onze gekwalificeerde monteurs kijken met veel aandacht en op een gestructureerde manier naar uw voertuig. Op die manier krijgen zij een duidelijk beeld van de technische staat van uw auto.

Hoe vaak is onderhoud aan uw auto nodig?

Over het algemeen geldt dat een auto minimaal een keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Diverse onderdelen dienen regelmatig gecontroleerd te worden. De auto’s van tegenwoordig geven vaak ook zelf aan (via meldingen op het dashboard) dat ze onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld na een bepaald aantal gereden kilometers of het verstrijken van een jaar na de vorige controle van de auto. Houd de meldingen van uw auto dus goed in de gaten en zorg dat u op tijd kiest om de auto een onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Is uw auto ook aan de APK toe? Dan kunt u deze werkzaamheden bij ons ook prima met elkaar combineren.

 

Onderhoud EV & Hybride

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen. Daarnaast zijn er allerlei mechanische onderdelen die misschien gerepareerd moeten worden. Elektrische en hybride auto’s (die ook wel e-voertuigen worden genoemd) hebben ander onderhoud nodig dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. Gaat het om een hybride auto, dan zit er in elk geval nog wel een (compacte) verbrandingsmotor in. Een elektrische auto heeft alleen maar elektronische componenten. U moet dan denken aan accu’s, oplaadsystemen en elektromotoren. Hierdoor zijn er minder bewegende (en dus slijtbare) onderdelen. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten. Toch zijn er evengoed zaken die periodiek gecontroleerd moeten worden. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat bijvoorbeeld uit het vervangen van de interieurfilter en remvloeistof. Bovendien moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd worden. Ook moet de software geregeld geüpdatet worden. 

Goed opgeleide monteurs

Onze monteurs zijn getraind en opgeleid in het onderhoud van elektrisch en hybride auto's en weten hierdoor precies hoe ze het onderhoud moeten uitvoeren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is. 

 

Onderhoud bedrijfswagens en campers 

Als kampeerder wilt u kunnen vertrouwen op uw camper als u op reis gaat en als ondernemer wilt u dagelijks kunnen vertrouwen op uw bedrijfswagen(s).

Wij begrijpen dat dit voor u van groot belang is en goed onderhoud is daarom erg belangrijk. Onze monteurs zorgen dat uw bedrijfswagen zo snel mogelijk weer de weg op kan en u met uw camper met een gerust hart op reis kunt gaan.

Rijdt u met een camper of bedrijfswagen en is dit voertuig aan onderhoud toe? Breng een bezoek aan onze werkplaats of plan een afspraak in; wij zijn prima in staat om elke bedrijfsauto of camper weer veilig te laten rondrijden. 

 

Kosten onderhoudsbeurt

Wilt u weten wat de kosten zijn van een onderhoudsbeurt van uw voertuig bij Autobedrijf Robert Wisselink? Wij geven u daar graag vooraf een duidelijk antwoord op. Het bedrag verschilt namelijk. Het heeft bijvoorbeeld te maken met welk merk en welk type auto u heeft. En hoe goed of hoe slecht de auto tot nu toe onderhouden is.

Als u ervoor kiest om uw auto door ons te laten onderhouden, komt u nooit voor verrassingen te staan. Zodra we kapotte onderdelen ontdekken tijdens de controle, nemen we altijd eerst contact met u op en bespreken we samen met u wat de verschillende opties zijn.

Wilt u ook een onderhoudsbeurt voor uw auto bij Autobedrijf Robert Wisselink regelen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of plan direct een werkplaatsafspraak in.